ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΜΑΣ

Εξατομικευμένες θεραπείες για κάθε ανάγκη σας

Το Κέντρο Ειδικών Θεραπειών ‘’ΨΥΧΟΓΡΑΦΕΙΝ’’ [πρώην ‘’ΔΥΣΛΕΞΙΑ’’] είναι Μονάδα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Ψυχικής Υγείας Ιδιωτικού Δικαίου για Παιδιά  – Εφήβους – Ενήλικες – Οικογένειες. Πρόκειται για κέντρο πρόληψης, διάγνωσης, θεραπείας και αποκατάστασης.

Στελεχώνεται από  Διεπιστημονική Ομάδα επαγγελματιών Ψυχικής Υγείας παιδοψυχίατροι, ψυχίατροι, ψυχολόγοι, ψυχοθεραπευτές,  λογοθεραπευτές, εργοθεραπευτές,  ειδικοί παιδαγωγοί, κοινωνιολόγοι-εγκληματολόγοι, σύμβουλοι ψυχικής υγείας  κλπ

 

 

Βρίσκεται στη Λεωφόρο Αθηνών 250, κοντά στο Παλατάκι Χαϊδαρίου.

Λειτουργεί για 7η χρονιά.

 

Στελεχώνεται από διεπιστημονική  ομάδα, που αποτελείται από Ψυχολόγους, Λογοθεραπευτή, Εργοθεραπευτή, Ειδικό Παιδαγωγό, Δραματοθεραπευτή, Κοινωνιολόγο και Παιδοψυχίατρο.

 

Οι υπηρεσίες που παρέχονται είναι Ψυχολογικές, εργοθεραπείας, λογοθεραπείας, ειδικής αγωγής, παιδοψυχιατρική εκτίμηση-παρακολούθηση.

 

Ο πληθυσμός που εξυπηρετεί είναι παιδιά ηλικίας 16 μηνών έως και ενήλικες, με Συναισθηματικές δυσκολίες, ΔΕΠΥ, Αυτισμό (ΔΑΦ), Νοητική Υστέρηση, Ειδικές Μαθησιακές Δυσκολίες-Δυσλεξία, Κινητικές Δυσκολίες, Δυσκολίες στο Λόγο, Σύνδρομο Down .

 

Εμπλουτίζει τις δράσεις και το επιστημονικό του υπόβαθρο, καθώς αναβαθμίζεται σε όλους τους τομείς (συνεργάτες, επιστημονική κατάρτιση, παροχές κοκ).

 

Ο στόχος και το ενδιαφέρον είναι:

 

  • Ο σεβασμός στον άνθρωπο, μέσω εξατομικευμένων προγραμμάτων, που θα εξυπηρετούν τις ατομικές ανάγκες του κάθε ατόμου οποιασδήποτε ηλικίας, για να  βοηθηθούν να αναπτύξουν και να προσεγγίσουν όλους τους κύριους τομείς σύμφωνα με τις ατομικές δυνατότητες και δεξιότητές τους
  • Η παροχή ενός ασφαλούς κι ενθαρρυντικού περιβάλλοντος
  • Η ενίσχυση της ανάπτυξης και της εκπαίδευσης των παιδιών ηλικίας κάτω από την προβλεπόμενη σχολική ηλικία, με τη συμμετοχή γονέων σε ομάδα που λειτουργεί ως ομάδα ανάπτυξης
  • Η εξασφάλιση ισότητας ευκαιριών για όλα τα παιδιά και τις οικογένειες
  • Η δυνατότητα παροχής ατομικών και ομαδικών προγραμμάτων
  • H βελτίωση αυτοεικόνας
  • Θέματα αυτοεκτίμησης
  • Η ψυχοεκπαίδευση γονέων κ.λ.π
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ

Κατά την παιδική μας ηλικία διαμορφώνεται ο ψυχικός μας κόσμος και τα χαρακτηριστικά του προσωπικού μας κώδικα επικοινωνίας. Μια όμορφη παιδική ηλικία ανοίγει το δρόμο για μια λειτουργική και δημιουργική ενήλικη ζωή!

ΨΥΧΟΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ

Πρόκειται για εξατομικευμένο πρόγραμμα αποκατάστασης, το οποίο συνδυάζει μαθησιακή αποκατάσταση και ψυχολογική υποστήριξη.

Οι μαθησιακές δυσκολίες είναι προβλήματα νευρολογικής αιτιολογίας, τα οποία μπορούν να παρεμποδίσουν την εκμάθηση βασικών δεξιοτήτων όπως η ανάγνωση, η γραφή και / ή τα μαθηματικά.